پارسی فرش کاشان

فروشگاه اینترنتی پارسی فرش ارائه دهنده انواع فرش ماشینی

۳ مطلب در تیر ۱۳۹۸ ثبت شده است

  • ۰
  • ۰

همانطور که می دانید امروزه فرش  های ماشینی با الیاف های مختلفی بافته می شوند.از آنجاییکه قیمت الیاف طبیعی بالاست کارخانجات فرش ماشینی به تولید فرش ماشینی با الیاف مصنوعی روی آوردند.خود الیاف مصنوعی به چند دسته تقسیم می شود که هرکدام مزایا و معایبی دارند و هر الیافی برای یک یا چند نوع فرش و برای کابردهای مختلف می باشد.ما در این مقاله سعی داریم به تفاوت بین نخ اکریلیک و نخ پلی استر فلامینت بپردازیم.


نخ اکریلیک و نخ پلی استر فلامینت از چند نظر با هم تفاوت دارند :


پرزدهی:


نخ اکرلیک معمولا پرزدهی زیادی دارد.حال اگر اکریلیک هیت ست شده باشد بالطبع میزان پرزدهی اش کاهش پیدا می کند ولی نخ پلی استر فلامینت به هیچ عنوان پرزدهی ندارد.


جذب رطوبت:


نخ اکریلیک به میزان یک تا سه درصد رطوبت را به خود جذب می کند لذا برای مکان های خیلی مرطوب ترجیحا نباید استفاده شود ولی نخ پلی استر میزان جذب رطوبتش پنج دهم درصد است که میزان بسیار کمی است و این نشان می دهد که فرش های پلی استر خاصیت ضد رطوبت دارند و برای مناطق مرطوب مناسب هستند.


اثرگذاری بر سلامتی


نخ اکریلیک از آنجایی که پرز می دهد ممکن است حساسیت های تنفسی یا پوستی ایجاد کند.تا جاییکه استفاده از نخ اکریلیک برای مصارفی چون تولید لباس و پتو ممنوع است.اما در مقابل نخ پلی استر فلامینت چون پرز دهی ندارد امکان ایجاد حساسیت های پوستی یا تنفسی با مصرف آن پایین است.


حساسیت به شستشو


نخ اکریلیک در مقابل شوینده های کلردار کمتر حساسیت نشان می دهد و تا 35% مقاوم است اما نخ پلی استر فلامینت مقاومت 10% دارد و نسبت به اکریلیک در مقابل شوینده های کلردار حساسیت بیشتری نشان می دهد .


منابع تولیدی


نخ اکریلیک در کشور تولید نمی شود و قسمت اعظم ان وارداتی است در حالیکه نخ پلی استر فلامینت در کشور تولید می گردد.


مقاومت در برابر حرارت


نخ اکریلیک به نسبت نخ پلی استر بیشتر در برابر حرارت مقاومت می کند و دیرتر دچار سوختگی می شود.


تهدیدات محیطی


نخ اکریلیک در اثر سوختن یک نوع گاز سمی تولید می کند در حالیکه نخ پلی استر فلامینت دی اکسید کربن و بخار آب تولید می کند.


دوام و ماندگاری


اکریلیک دوام و ماندگاری بالاتری نسبت به پلی استر دارد.

  • parsi farsh
  • ۰
  • ۰

در گذشته انواع و اقسام قالی و زیر انداز دستباف برای مصارف گوناگون با هر نخی که در دسترس بوده بافته میشد.ازقالی و گلیم و گبه گرفته تا پلاس ، زیلو ،بوریا و حصیر.کاربرد هرکدام از این دستبافته ها بسته به موقعیتهای مکانی، آب و هوا و ... تغییر می کرد.هرکدام از این دستبافته ها با شیوه خاص خودشان بافته می شد و تفاوت عمده ی آنها در نخی بود که برای بافت بکار می رفت.زیراندازهای دستباف از گذشته تا امروز دستخوش تغییرات بزرگی شده است.هرچه که به سمت جلوتر می رویم ارزش فرش های دستباف بیشتر می شود چراکه این دستبافته ها حاصل و دسترنج هنرمندان تواناست که با دستانشان به این بافته ها روح زندگی می بخشند.به هر میزان که فرش های دستباف ارزششان بیشتر شد توانایی خرید آنها هم برای قشرهای متوسط به پایین کمتر شده و همین امر موجب شد که نیاز به فرش های ماشینی که قدری هم به فرش های دستباف نزدیک باشند بشدت احساس شود.از اینرو ماشین آلات فرش بافی تولید و عرضه شدند تا جاییکه الان بعلت تولیدات بالای فرش های ماشینی از نوع های مختلف رقابت زیادی بین فرش های دستباف و ماشینی بوجود آمده است.ما در این مقاله می خواهیم به بررسی دو نوع زیر انداز گلیم و گبه بپردازیم و تفاوت های آنها و کاربردشان را بیان کنیم.

گبه

گبه از دیرباز در بین عشایر رواج داشته است و مهمترین خاصیت آن سبک بودنش است چراکه عشایر مجبور بودند دائما گبه را با خود به این طرف آنطرف بکشانند.دلیل اصلی سبک بودن گبه پر پود بودن گبه است.همچنین پرزدار بودن گبه محافظ خوبی در برابر سرما بود.با توجه به قیمت بالای گبه کارخانجات تولید فرش ماشینی بر آن شدند که گبه های ماشینی تولید کنند و در این راه موفق هم بوده اند.چراکه گبه با طرح های مختلف و زیبا در حال حاضر در بازار فرش موجود است و می توانید بر مبنای سلیقه تان براحتی آنها را انتخاب و خریداری کنید.فروشگاه پارسی فرش تعداد زیادی گبه ماشینی را در بین محصولات خود قرار داده است که با مراجعه به سایت این فروشگاه می توانید این گبه های زیبا را خریداری کنید.

گلیم

گلیم فرش ها عمدتا از تار پنبه و پود پشم، ابریشم و موی بز بافته می شوند.پشم بکار رفته در بافت گلیم معمولا از حیوانات اهلی گرفته میشده است.از گلیم بیشتر برای پوشاندن زمین، دیوارهای چادر یا بعنوان یک روانداز برای حیواناتی نظیر اسب یا الاغ استفاده می شد.گلیم فرش ها پرزدار نیستند و معمولا به حالت چهارخانه بافته می شوند. در گذشته برای بافت گلیم از نخی که با مواد طبیعی رنگرزی شده بوده استفاده میشده است.

حال به تفاوت بین گبه و گلیم ماشینی می پردازیم:

تفاوت ظاهری:گلیم فرش ها معمولا به شکل لوپ یا حلقه ای بافته می شوند و سطح یکنواختی دارند به شکلی که ریشه های بلند در سطح گلیم دیده نمی شود اما گبه ها تا یک سانتی متر ریشه دارند و مسلما نرمتر از گلیم هستند.

تفاوت الیاف:برای بافت گبه عمدتا از الیاف پروپلین که یک نوع الیاف مصنوعی با قیمت مناسب است استفاده می شود اما لزوما برای بافت گبه از پروپلین استفاده نمی شود و با هر نوع الیافی میتوان گبه تولید کرد.از مزایای نخ پروپلین مقاوم بودن در برابر گرما و سرما است و از معایب آن به طول عمر کوتاه آن می توان اشاره کرد.

گلیم فرش ها هم مشابه گبه با هرنوع الیافی می توانند بافته شوند ولی عمدتا از الیاف BCF برای بافت گلیم استفاده می شود.BCF  یک نخ فیلامینتی است که خودش به هم پیوسته و هیت ست است.و خاصیت آن این است که گلیم پرز نمی دهد هرچند که بافت گلیم بتنهایی بگونه ایست که پرز نمی دهد.

تفاوت در دوام و ماندگاری:ماندگاری یک فرش بیشتر به نوع الیاف آن برمی گردد.با توجه به توضیحات بالا گلیم فرش عمر بیشتری نسبت به گب دارد چراکه جنس الیاف گلیم با دوام تر از جنس الیاف گبه است.

تفاوت در کاربرد:گبه ها به دلیل ویژگی هایشان برای مناطق سرد و مرطوب مناسب هستند و باعث گرم شدن فضا می گردند اما گلیم ها برای مکان های مرطوب مناسب نیستند و  زود بر اثر رطوبت خراب می شوند.

تفاوت در کثیف شدن: گبه و گلیم هردو گرد و غبار را به خودت جذب می کنند یکی کمتر یکی بیشتر.ولیکن گبه راحت تر شسته می شود چون سبک است و گلیم سخت تر.

تفاوت در تنوع:گبه ها چون از الیاف پروپلین تهیه می شوند و این الیاف هم بخوبی رنگ می گیرند و تنوع رنگی بیشتری ایجاد می کنند لذا تنوع بیشتری هم در گبه های حاصل از این الیاف دیده می شود.

  • parsi farsh
  • ۰
  • ۰

این متن اولین مطلب آزمایشی من است که به زودی آن را حذف خواهم کرد.

مرد خردمند هنر پیشه را، عمر دو بایست در این روزگار، تا به یکی تجربه اندوختن، با دگری تجربه بردن به کار!

اگر همه ما تجربیات مفید خود را در اختیار دیگران قرار دهیم همه خواهند توانست با انتخاب ها و تصمیم های درست تر، استفاده بهتری از وقت و عمر خود داشته باشند.

همچنین گاهی هدف از نوشتن ترویج نظرات و دیدگاه های شخصی نویسنده یا ابراز احساسات و عواطف اوست. برخی هم انتشار نظرات خود را فرصتی برای نقد و ارزیابی آن می دانند. البته بدیهی است کسانی که دیدگاه های خود را در قالب هنر بیان می کنند، تاثیر بیشتری بر محیط پیرامون خود می گذارند.

  • parsi farsh